SUNEBO STORY

Gården Sunebo ligger strax norr om Helsingborg ute på landet. En familjeägd gård sedan slutet av 1800-talet.

År 2015 startade jag upp min verksamhet och sålde endast betongalster. Då skapande i betong är så säsongsberoende insåg jag efterhand att det måste tillkomma något mer som kan göras under vintersäsongen. Tog upp textilen igen samt började måla tavlor. Började smått med färgstarka textilvaror som necessärer och kökshanddukar.  Allt medan försäljningen ökade under vinterhalvåret dök drömmarna upp om att öppna en butik

När jag och min man tog över gården efter att svärfar Bo gått bort föddes idén om att göra om det gamla brygghuset på gårdsplanen till en butik – brygghuset som förr användes som tvättstuga (det var även här svärfar Bo föddes…).
Efter ett par års tid av rensning och renovering kunde vi äntligen ha smygpremiär av butiken i November 2017. 
Idag är butiken Sunebo i full gång sedan den riktiga premiären som ägde rum under påskhelgen 2018 och vi har öppet framförallt på lördagar. Sortimentet består dels av våra egna produkter – textilier, betongalster och en liten del konst - och dels design och interiör från spännande producenter. Vi säljer också retrovaror – självklart handplockade ur den stora familjegården Sunebo’s alla skattgömmor :)

Varmt välkomna!

/Marie