OM OSS

...då föddes idén om att bygga butik i det gamla brygghuset på gårdsplanen.

Vår gård Sunebo ligger strax norr om Helsingborg ute på landet. En gård som har varit i familjens ägo sedan slutet av 1800-talet.

År 2015 startade jag upp min verksamhet och sålde olika föremål jag skapade i betong. Då arbetet med betong gör sig bäst under vår- och sommarmånaderna behövde jag en plan för att göra något annat under vintersäsongen. Jag bestämde mig då för att återuppta mitt stora intresse för textil och symaskinerna plockade fram. Jag började så smått med att tillverka necessärer och kökshanddukar och allt efterhand som både sortiment och försäljningen ökade väcktes drömmen om att öppna en liten butik på gården.

När jag och min man tog över gården efter att svärfar Bo gått bort föddes idén om att göra om det gamla brygghuset på gårdsplanen till en butik – brygghuset som förr användes som tvättstuga (det var även här svärfar Bo föddes…). 

Efter en lång tid av rensning och renovering kunde vi äntligen 1 november 2017 ha en smygpremiär av butiken. Idag är butiken Sunebo i full gång sedan den riktiga premiären som ägde rum under påskhelgen 2018 och vi har öppet framförallt på lördagar. Sortimentet består dels av våra egna produkter – textilier, vetevärmare, doftljus och barnserien ZOO - och dels design och interiör från noga utvalda producenter. Under 2021 utökade vi vårt erbjudande med uthyrning av linneservetter - superfina handsydda linneservetter av oss i högsta kvalitet. Vi säljer också en del retroföremål – självklart handplockade ur den stora familjegården Sunebo's alla skattgömmor :)

Välkomna att besöka oss på gården!

Marie